Månedsarkiv: maj 2014

Gulerodsboller

Ingredienser til ca. 18-20 boller:2014-05-04 13.40.00

2½ dl vand
50 gram gær
35 gram sukker
1 dl olie
1 tsk salt
1 æg
440 gram hvedemel
160 gram rugmel
40 gram hørfrø
140 gram revet gulerod

Gær opløses i lunken vand

Resten tilsættes og dejen røres på maskine ved lav hastighed i ca. 30 minutter.

Dejen skal herefter hvile i ca. en time hvorefter bollerne formes og placeres på bagepladen. Da dejen er klistret anbefales det at benytte fugtige hænder. Evt. en skål med vand til at dyppe fingrene i mellem hver bolle.

Bollerne hæver en time og bages på grillen ved 200 grader.

 

Tip: Bages bollerne i ovnen kan der med fordel sættes en bradepande og forvarme med ovnen. Når bollerne sættes ind hældes en halv dl. vand i den varme bradepande.